Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - وزیر نفت اعلام کرد: تلاش داریم توسعه میدان گازی باباقیر که ظرفیت برداشت از آن روزانه 6 تا 7 میلیون مترمکعب گاز غنی برآورد شده است را به همراه دیگر میدان‌های کوچک استان کرمانشاه در دولت دوازدهم آغاز کنیم.
به گزارش خبرنگار اعزامی شانا به کرمانشاه، بیژن زنگنه بعدازظهر امروز (شنبه، 18 بهمن‌ماه) در نشست اقتصاد مقاومتی در محل استانداری کرمانشاه با اشاره به اینکه استان کرمانشاه با اجرایی شدن طرح پتروشیمی اسلام آباد غرب به‌عنوان چهارمین طرح پتروشیمی این استان به سومین قطب پتروشیمی کشور تبدیل می‌شود، اظهار کرد: ما چند کار برای کرمانشاه در نظر گرفتیم که فرصت‌های طلایی برای استان به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه اجرای 2 میلیارد دلار پروژه در منطقه گیلانغرب و سرپل‌ ذهاب در نظر گرفته شده است، توضیح داد: توسعه میدان‌های گازی از جمله امام حسن، باباقیر، بیستون و... برنامه‌ریزی شده است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه تلاشمان این است توسعه میدان گازی باباقیر با ظرفیت برداشت روزانه 6 تا 7 میلیون مترمکعب گاز غنی را در این دولت آغاز کنیم، تصریح کرد: ظرفیت برداشت گاز از میدان بیستون روزانه حدود یک میلیون مترمکعب برآورد می‌شود، همچنین تلاش داریم گازهای همراه نفت در میدان‌های نفتی نفت‌شهر، سومار، دلاوران و سامان را جمع‌آوری و در یک پالایشگاه گازی نزدیک گیلانغرب شیرین‌سازی و جداسازی کنیم تاگاز متان به شبکه سراسری گاز کشور تزریق و بقیه برای خوراک پتروشیمی مصرف شود.
زنگنه تصریح کرد: برای اجرای این طرح‌ها با همکاری تنگاتنگ استانداری کرمانشاه مشاوره گرفته شده است، امروز هم برای مشاوره صنعتی‌ با صنعتگران استان نشستی ترتیب داده است تا توانایی و ظرفیت صنعتی این استان بررسی شود.
وی یکی از مشکلات بزرگ استان کرمانشاه را کمبود اشتغال عنوان و بر ضرورت تقویت واحدهای فنی و حرفه‌ای تاکید کرد و گفت: بسیاری از تخصص‌های مورد نیاز در استان موجود نیست بنابراین مجبوریم آنها را از جاهای دیگر هم تامین کنیم.
وزیر نفت ضمن اشاره به توسعه بخش پایین‌دستی صنعت پتروشیمی در استان کرمانشاه گفت: هلدینگ خلیج فارس (شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس) قرار است برای بخشی از طرح‌های پایین‌دست پتروشیمی از جمله طرح‌های اتیلن اکساید مورد استفاده در صنعت تولید لاستیک‌های مصنوعی در این استان 300 میلیون دلار سرمایه‌گذاری کند.
زنگنه ادامه داد: قرار است سه پارک کریستال ملامین، پلی‌اتیلن و متیل آمین ساخته شوند و بخشی از این طرح‌ها در اورمانات انجام می‌شود تا تعادل منطقه‌ای و عدالت جمعیتی هم برقرار شود.
وی ضمن ارائه پیشنهادی مبنی بر تهیه سامانه‌ای برای جذب سرمایه‌ در استان کرمانشاه گفت: متاسفانه ظرفیت منابع استان چندان بالا نیست اما سعی کردیم از ظرفیت گاز موجود نهایت بهره را ببریم و در صنایع بالادستی و پایین‌دستی پتروشیمی کار خوبی می‌شود.
وزیر نفت با اشاره به اینکه 95 درصد استان کرمانشاه از نعمت گاز بهره‌مند هستند که البته توزیع گازرسانی یکسان نیست، افزود: 1500 میلیارد تومان برای گازرسانی در استان هزینه شده و اندکی منابع دیگر نیاز است تا تعادل گازرسانی در شهرستان‌های مختلف استان برقرار شود، گازرسانی امکان بزرگی برای توسعه صنعتی و حفظ محیط زیست فراهم کرده است.
زنگنه با تاکید بر لزوم کمک به توسعه استان کرمانشاه و مردم آن که در جنگ شاهد فداکاری‌های بسیار آنان بودیم، اظهار کرد: البته زمان زیادی از جنگ گذشته است، جهش اقتصادی بعضی از کشورها دنیا 30 سال هم نیست، حال باید همت و تلاش کنیم تا این استان توسعه یابد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: استان کرمانشاه توسعه میدان وزیر نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۵۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال گازی در منطقه در جهت تحقق منافع ملی و توسعه درآمدهای ارزی

به گزارش تابناک اقتصادی؛ کشورهای دارنده انرژی نسبت به کشورهایی که این منابع را در اختیار ندارند، فرصت های بیشتری برای تعامل با دیگران پیش رو دارند. وزارت نفت در راستای بهره بردن از این فرصت ها به ایفای نقش موثرتر در منطقه و افزایش تعاملات مان با کشورهای همسایه در حوزه انرژی مبادرت کرده است.

به زعم کارشناسان، گسترش تعاملات با همسایگان در حوزه انرژی، نه تنها منافع اقتصادی کشور را تأمین می کند، بلکه به لحاظ سیاسی و امنیتی نیز برایمان منفعت دارد. بسیاری بر این عقیده اند که گسترش روابط در سطح منطقه، به نفع همه کشورهاست و امنیت و ثبات سیاسی را افزایش می دهد. از سوی دیگر، تأمین انرژی مورد نیاز کشورهای دیگر باعث می شود که آن ها به ما وابسته شوند. این امر برایمان مزیت دارد.

نفت و گاز برای کشورمان به لحاظ ارزآوری از اهمیت بالایی برخوردارند. به همین دلیل، آمریکا و غرب بر تحریم این صنایع کشورمان متمرکز شدند. به منظور خنثی سازی این تحریم ها و فروش نفت و گاز کشور، وزارت نفت فعال سازی دیپلماسی انرژی کشور را در دستور کار قرار داده است.

نظرات جمشید عدالتیان، کارشناس اقتصادی را در خصوص دیپلماسی فعال انرژی کشور که در مقابل همسایگان به اجرا گذاشته شده است، در ادامه می خوانید.

عدالتیان با اشاره به این موضوع که مهم ترین شرکای اقتصادی هر کشوری همسایگان هستند، تصریح کرد: همسایگان بازارهای در دسترس هر کشوری محسوب می شوند. به طور مثال، پاکستان یکی از بزرگ ترین بازارهای بزرگ مصرف انرژی در منطقه محسوب می شود که در همسایگی ما قرار دارد و بستر مناسبی برای گسترش روابط با این کشور در حوزه انرژی وجود دارد.

وی ادامه داد: نزدیک ترین و مطمئن ترین راه تأمین انرژی برای اسلام آباد نیز ما هستیم. بنابراین، گسترش روابط دو کشور بسیار مثبت ارزیابی می شود و به درستی در دستور کار قرار گرفته است.

عدالتیان گفت: تعاملات انرژی ایران و پاکستان یک بازی برد-برد است. اما متاسفانه مدت زمان طولانی است که موضوع خط لوله صلح در حال پیگیری است اما هنوز به نتیجه نرسیده است.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: از طرف دیگر، اگر هند در این پروژه همکاری داشته باشد، حجم بالایی گاز از ایران صادر می شود که برایمان نفع دارد. بهتر است با دیپلماسی و پیگیری های سیاسی، هند را وارد این پروژه کنیم.

عدالتیان گفت: مسیر تبدیل شدن به یک بازیگر کلیدی در حوزه تجارت گاز، ارتباط با همه همسایگان است. از همین رو دولت سیزدهم به درستی سیاست هایی را در راستای افزایش رایزنی ها با اسلام آباد در خصوص خط لوله صلح به اجرا گذاشته است. چنانچه این تلاش ها به نتیجه برسد و احیای این خط لوله را داشته باشیم، اتفاق مبارکی رخ می دهد.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: ترکمنستان یکی از کشورهای بسته است که در همسایگی ما قرار دارد و به آب های آزاد راه ندارد و قراردادهای جدید گازی با ترکمنستان زمینه ساز توسعه نقش ایران در تجارت منطقه ای گاز خواهد شد.

وی ادامه داد: بر اثر قراردادی که با عشق آباد منعقد کردیم، گاز از این کشور وارد می شود. گاز وارداتی از ترکمنستان را در شمال شرق استفاده می کنیم و معادل آن را در جنوب صادر می کنیم. این روش برایمان مزیت های زیادی دارد. از یک طرف، از افت فشار گاز در شمال شرق کشور جلوگیری می کنیم و هزینه های انتقال گاز از جنوب به شمال کشور را از بین می بریم و از طرف دیگر از سوآپ گاز ترکمنستان سود می کنیم. این سیاست درستی است که به اجرا گذاشته شد.

این کارشناس اقتصادی در پایان توضیح داد: یکی دیگر از سیاست هایی که در شرایط تحریم وزارت نفت به اجرا گذاشت، استفاده از ظرفیت دانش بنیانی کشور بود. به نحوی که در حال حاضر بسیاری از اقلام راهبردی مورد نیاز در صنایع نفت و گاز کشور توسط شرکت های دانش بنیان تأمین می شود که حائز اهمیت است.

 

دیگر خبرها

  • به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال گازی در منطقه در جهت تحقق منافع ملی و توسعه درآمدهای ارزی
  • برنامه‌ریزی برای بومی‌سازی اهم لایسنس‌های صنعت پتروشیمی تا ۷ سال آینده
  • سند آمایش لرستان در چارچوب برنامه توسعه تا مردادماه آماده شود
  • ماجرای «میدان گازی آرش» در آستانه پیچیدگی؛ چه باید بکنیم؟
  • قرارگاه توسعه صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی
  • انتصاب رییس مرکز برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه منابع دانشگاه شریف
  • آمادگی کامل نیروی انتظامی برای برگزاری انتخابات دور دوم در کرمانشاه
  • برنامه ریزی برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور
  • ۴۰ هزار میلیارد تومان به بدنه آموزش و پرورش اعتبار تزریق شده است